Wijdland 6 hut014   -Video- Bungalowpark Wijdland Strand Spakenburg   -Video- Spakenburg 750 meter Bungalowpark Wijdland   -Video- Havengebouw Jachthaven Nieuwboer Eemmeer   -video windsurfen-
HOMEHOME
ACTIVITEITENACTIVITEITEN
Bungalowpark Wijdland
FOTOFOTO
SPAKENBURGSPAKENBURG
Terras havenzijde
Uitzicht op de haven
Woonkamer
Havenzijde
Uitzicht
Woonkamer
VIDEOVIDEO

Wat kunt u zoal doen in Spakenburg, omgeving  en NederlandWeekmarkt Spakenburg iedere zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
Iedere zaterdag wordt in het centrum van Spakenburg, tussen 10.00 en 17.00 uur, een uitgebreide warenmarkt gehouden. De deelnemende kooplieden bezetten samen meer dan 100 kramen en bieden een groot assortiment kwaliteitsgoederen aan.

Op de markt vindt u behalve een veelheid aan artikelen ook de gemoedelijke sfeer die Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk zo eigen is. De karakteristieke klederdracht wordt door een aantal vrouwen (ca.250) nog steeds in ere gehouden en juist deze traditionele inwoners doen wekelijks hun inkopen op de markt. Met hun veelkleurige ‘kraplappen’ en hun keurig gesteven mutsjes, die allemaal een uniek, vaak zelf bedacht patroon hebben, geven zij een speciaal accent aan het toch al schilderachtige plein in het dorpscentrum.
Klederdracht en Visserijmuseum
In de onmiddellijke nabijheid van het dorpscentrum bevindt zich achter de Noorderkerk het Klederdracht- en Visserijmuseum. In dit museum vindt u alles over klederdracht en cultuur van Bunschoten-Spakenburg.
De collectie omvat meer dan 120 poppen, die de historie en tradities uit de klederdracht laten zien, van originele dooppakken tot huwelijksdracht en rouwkleding. Daarnaast worden er zo'n 20 modellen tentoongesteld van botters, zowel 'hoekers' en 'kulers' als schepen voor de staandewandvisserij. Er zijn miniatuuropstellingen van lokale dorpstafereeltjes, zoals een schoolklas, een petroleumhandelaar en 't visserijbedrijf.
De Korenmolen De Hoop
Eeuwenlang stond er langs de Spakenburger Gracht een korenmolen. De laatste molen werd in 1899 gebouwd. Een molen die voor die tijd stond te draaien als een oliemolen in Wormer in de Zaanstreek. In Bunschoten bleef de molen niet lang nodig voor het malen van meel. Al in 1912 kwam er een motor in de molen en bij een storm in 1930 raakten de wieken op hol waardoor ze kapot sloegen. De molen was flink beschadigd en de kosten om de toch al wat vervallen molen te herstellen, waren te hoog. Er werd nog geprobeerd om gelden voor restauratie bijeen te krijgen, maar dat lukte niet. In 1931 werden de wieken, de kap en de omloop van de molen gesloopt. Alleen de kale molenromp bleef over. Totdat in 1967 een garagebedrijf de grond onder de molen wilde gaan gebruiken voor de bouw van een showroom. Daarin paste de molen niet en het historische gebouw werd met de grond gelijk gemaakt. Inmiddels is de molen in alle glorie hersteld en is er een restaurant gevestigd.
Jachthaven Nieuwboer
De Jachthaven Nieuwboer is het hart van het Nautisch Centrum in Bunschoten Spakenburg. De haven ligt aan het Eemmeer en biedt een directe aansluiting aan de randmeren. De jachthaven bestaat uit 440 ligplaatsen in het water, 70 op het jollenveld, een winterstalling voor ca. 200 boten op de kant en een verwarmde botenloods van 2000 m2.

Zeilboot of Fiets huren
Mocht u eens een zeilboot willen huren, dan kan dat bij de Jachthaven. Goed toegeruste polyvalken staan tot uw beschikking. Het directe vaarwater heeft voor elk wat wils. Het is ook mogelijk om een Valk voor een week te huren. U krijgt dan een dektent mee, zodat u aan boord kunt slapen. Ook in de op het jachthaventerrein gelegen watersportwinkel en zeilmakerij, vindt u alles wat u op dat gebied maar kunt wensen.

Het is goed fietsen in de omgeving van Spakenburg. Mooie plekjes en bezienswaardigheden te over. Op een huurfiets van de Jachthaven Nieuwboer bent u daar zo.
Kanoverhuur De Vries
Waar ooit de vissers uitvoeren over de Zuiderzee, ligt nu het domein van watersporters en natuurliefhebbers. Geniet van de weidsheid van de randmeren, de schoonheid van de stranden, de rijkdom van de vogelstand en de rust achter de rietkragen.
Het gebied kent een natuurlijke variatie, met de mogelijkheid om zowel dicht langs de oever te varen, als op groot open water tempo te maken. Daardoor is het ideaal voor zowel sporters als recreanten. De kanotocht is uitstekend te combineren met een bezoek aan het historische vissersdorp Spakenburg met zijn oude haven, of het stoomgemaal Hertog Reijnout richting Nijkerk.
Aqua Mundo De Eemhof
De Eemhof biedt u de mogelijkheid om een dagje - met vrienden, familie en/of kinderen - te zwemmen in ons subtropisch zwembad Aqua Mundo. Het zwembad is gelegen in Zeewolde (Flevoland) en is gemakkelijk te bereiken vanuit Bunschoten / Spakenburg met de watertaxi van Rederij de Zuidwal.

Een dagje zwemmen in Aqua Mundo is alles wat je van zwemmen verwacht. In het overdekte subtropisch zwembad waant u zich in de tropen, terwijl het zwembad wel van alle gemakken voorzien is. In het zwembad vindt u glijbanen voor kinderen en volwassenen, een golfslagbad, bubbelbad, wildwaterbaan, stroomversnelling, kinderbad, buitenbad, sauna. U moet wel reserveren.
Golfen in de regio

Binnen een afstand van slecht 25Km van Bungalowpark Wijdland vindt u 20 Golfbanen in verschillende catagorien. Meer informatie vindt u hier.

Heel Nederland is dichtbij

Spakenburg ligt midden in Nederland. Hierdoor kunt u alle belangrijke, bezienswaardige,  leuke en mooie toeristische attracties steeds binnen 2 uur autorijden bereiken. Meer centraal kunt u niet zitten.
 
Links

Novasol.nl  ferienhausmiete.de  holiday rentals  hurenvakantiehuisjes.nl  huurwoningen.nl   Europe Holiday Homes
Holidaycheck.nl
Español
Svensk
Français
Dansk
Deutsch
English
Norsk
Step inside with Google Streetview
 
9.8
Bungalowpark Wijdland